сряда, 29 септември 2010 г.

Предложение за бъдещата вътрешна политика-2 част

След като обсъдихме начините за развитие на обществото и държавата,ще е добре и да се насочим към някои други проблеми.

6.Създаване на братско общество основано на доброто и на вярата в Бог
Да започнем със етническото и религиозно напрежение,което всеки момент може да прерасне в гражданска война.Защо?Защото,мюсюлманите,с цялото си нахалство искат да срутват големи български светини(пример  църквата „Света Петка” в Рупите)и на тяхно място искат да си строят джамии.Също така,някои турски малцинства искат да правят паметници в България на известни участници във потушаването на Априлското въстание.Ромите пък нарушават закона всякак,а властта не им обръща внимание-само народа от време на време се възмущава и…това е!

Как да оправим проблема?
Най-добре ще е да затвърдим православната религия,като официална в страната и задължителна за изучаване.Не искам нетолерантна държава,но православието трябва да се ползва с по-големи привилегии и уважение отколкото исляма или някои други религии,защото те нарушават целостта на страната и обществото!Най-добре ще е да започне да се премахва етническата и религиозна разделеност и всички да учат заедно и да са братя,за да може да преуспява нашата страна,а всеки(без значение раса или религия)да бъде съден ако нарушава целостта на закона!Макар,че проблема с ромите е малко по-деликатен…мисля,че ще се наложи пак да се направи опит за интеграция,по-силен и масивен опит,а пък ако циганите откажат ще започнем да ги съдим всичките(нарушители на закона!) независимо от протестите им и дори и да направят някакъв бунт,то той ще бъде потушен със силите на реда и армията.
Като казах армия,да вмъкна,че казармата трябва да се възстанови,а армията отново да се ползва с привилегии,както е било преди години!
Това е,горе-долу,по етническите и религиозни дрязги!



7.Здраве и дълголетие
Относно здравеопазването…на някои ще прозвучи странно,но мисля,че най-добре ще е да приемем Източната медицина,която не превръща здравето на хората в бизнес(както прави днешната),ами ги лекува,както всички знаем,със силата на доброто!
В домовете за сираци и за деца с увреждания трябва да работят специалисти,които да превърнат тези деца в граждани с достойнство!
Проституцията да се забрани!Хазарта също!

Да пропагандира полезен начин на живот,без стрес,който да осигури дълголетие,а хората да имат достатъчно време и средства за специален релакс,който да им възвръща психическите и физически сили!Здравето на народа да не бъде бизнес и да се превърне в една от главните цели на българския владетел!

 8.Изкуство,наука,спорт

Относно изкуството-основна задача на медиите е да пускат българско кино и да рекламират българския театър,да пускат българска музика(без чалга),да се правят повече изложби на художници и въобще,да се правят всякакви опити българското изкуство да се наложи и да стане наистина красиво и привлекателно за младите!

Наука-да се финансират повече разкопки и експедиции ,примерно да се откриват още светилища,съкровища,древни градове и да се правят опит за разгадаване на българските тайни,които биха променили не само нас,а и целия свят!!!

Спорта-ясно е,че в спорта корупцията трябва да се махне,а най-добре ще е ако започнат да се взимат малки деца и да бъдат обучени от специалисти,всички спортове да се развиват,за да носят те-слава и почести за България!

9.Защита на животните

Тук ще бъда кратък и ясен:престъпленията над животни(каквито изобилстват днес)да се наказват така както се наказва и престъплението срещу човек-затвор или смъртна присъда!Лова да се ограничи,а бракониерите да си получават последствията!

Обобщение:българската вътрешна политика се нуждае да ограничи частното производство и да увеличи държавното.Самата държава ще е длъжна да разпределя доходите между хората и да се премахват подобни нелепости-един милионер до един просяк.Да се изгради,що-годе,една слоеста средна класа,в която по-преуспелия ще е по-преуспял благодарение на положителните си лични качества.Останалото,със медиите,законите и туризма е съвсем ясно!

Основната идея е да се поучим от грешките на миналото-социализъм(пълно равенство) и капитализъм(пълно разделение),за да намерим така наречената Златна среда,която е последния ни шанс за спасение и развитие!Златната среда ще трябва да премахне недостатъците на предишните форми на управление и да събере и обедини техните преимущества,за да се създаде едно чудесно общество,в което парите ще са на заден план,а любовта ще обединява хората!Когато ние си помогнем,тогава и Бог ще ни помогне!!!
Затова,не се оплаквайте,че Той не ви помага!Не ви помага,защото вие не си помогате.Бог дава,но в кошара не вкарва!Когато види,че сме надделели в личните си борби между доброто и злото-тогава ще ни помогне и ще ни избави,за да се развиваме!Прогрес!

Няма коментари:

Публикуване на коментар